Arbetsmarknadskonsulent

Bodens kommun

Kommun: Boden
Administrativ utvecklare
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Om jobbet

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Arbetsmarknads- och Utbildningsförvaltningen ansvarar för utbildnings-, arbetsmarknads- och sysselsättningsfrågor samt integrationssamordning. Prioriterade målgrupper för verksamhetsområdet Arbetsmarknad och lärande är arbete är; ungdomar, nyanlända invandrare, funktionsnedsatta samt personer med annan problematik som innebär svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden.

Inom Arbetsmarknad och lärande är vi drygt 100 medarbetare som på olika sätt bidrar till att utveckla och stärka bodensarnas möjligheter till att leva och verka i kommunen. Arbetet sker i nära samverkan med övriga kommunala förvaltningar, det lokala näringslivet, Arbetsförmedlingen och andra externa organisationer.

För att möta framtida utmaningar behöver vi fler kompetenta och engagerade medarbetare som vill göra skillnad och bidra till att utveckla verksamheten. Vi kan erbjuda ett meningsfullt arbete där du genom ditt engagemang och din kompetens bidrar till att ge andra människor möjlighet att utvecklas utifrån egna drömmar och mål. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i nära samverkan med kollegor och verksamhetsledning.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu ännu en engagerad arbetsmarknadskonsulent till JobbCenter. Du kommer att vara en nyckelperson inom arbetsmarknad och lärandes verksamhetsplanering och utveckling, där huvuduppdraget för verksamheten är att minska arbetslösheten i Bodens kommun. Du ingår i ett multikompetent team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser. I uppdraget som arbetsmarknadskonsulent ingår att samverka intern och mellan förvaltningar, med olika externa myndigheter som Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, med samordningsförbund och med det lokala näringslivet, för att få fler människor i arbete. Din roll blir att ansvara för verksamhetsutveckling, koordinering, samordning, uppföljning och dokumentation av alla olika samverkan och utvecklingsprojekt som verksamheten Arbetsmarknad och lärande bedriver.

I uppdraget ingår även att följa upp verksamhetens resultat och kvalitet och utveckla arbetet med dokumentation i systemverktyget Accorda, analysera statistik samt omvärldsbevaka och göra utredningar samt ta fram beslutsunderlag i nära samarbete med närstående chefer och personalgrupper.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för uppdraget lämplig akademisk examen exempelvis socionom, beteendevetare, ekonom eller gymnasielärare med inriktning samhälle, ekonomi eller matematik/data, alternativt annan akademisk examen i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och av att driva och samordna projekt, kunskap om förändringsarbete, process- och kvalitetsutveckling samt planering och uppföljning på lång och kort sikt. Du är van att arbeta med olika systemverktyg som stöd i ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer samt erfarenhet av att arbeta nära ledningsgrupper.

Du är analytisk och metodisk i ditt arbetssätt och har fokus på kvalitet och förbättring. Du är van att jobba självständigt och har en mycket god förmåga att organisera samt strukturera ditt arbete. Du är prestigelös och flexibel samt samarbetar gärna och effektivt med andra. Du kan snabbt sätta dig in i nya verksamheter, se helheten och skapa engagemang till nytänkande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor
Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsvillkor
Arbetsplatsen ligger i kommunen Boden i
Norrbottens län.
Arbetsgivaren
Bodens kommun

Sök detta jobb

Ansök senast 9 mars
Ange referens A1009030 i din ansökan

Tack för ditt meddelande

Vi kommer att ta kontakt med dig inom två arbetsdagar.