Medicinsk Verksamhetschef

Försvarsmakten

Kommun: Boden
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tills vidare

Om jobbet

Du tillhör Norra militärregionens stab som är placerad i Boden. Arbetet innebär stor variation i arbetsuppgifterna. Du  har ansvaret för medicinsk verksamhetsledning av sjukvård vid underställda hemvärnsförband.

Norra Militärregionen (MR N) stab är ett krigsförband lokaliserat i Boden. Sedan februari 2020 är även förbandet en egen organisationsenhet (OrgE). Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärnssoldater. Chefen för MR N med regionalstab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. Stabsläkare MR N, idag tillika verksamhetschef, ansvarar för militära aspekter av sjukvård. Din roll blir att överta den administrativa ledningen av sjukvård, men att även bli involverad i det militära.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Medicinsk verksamhetsledning av sjukvård vid underställda hemvärnsförband
• Samverka mot central verksamhetsledning försvarsmedicin
• Vidmakthålla och utveckla försvarsmedicinsk förmåga vid underställda hemvärnsförband, i samarbete med stabsläkare MR N och utifrån centrala riktlinjer
• Stödja funktionsansvariga för sjukvård vid underställda utbildningsgrupper, gällande både hemvärnsförband och grundutbildning värnpliktiga

Kvalifikationer

• Legitimerad läkare med specialistexamen(inriktning ej kravsatt)
• Erfarenhet av försvarsmedicinsk verksamhetsledning inom förband, försvarshälsa eller civil motsvarighet.
• B-körkort

Meriterande 

• God analytisk förmåga
• Erfarenhet av katastrofmedicin eller akutmedicin
• Erfarenhet i pedagogik
• Goda kunskaper inom MS-Office
• Kunskap inom Försvarsmaktens struktur och uppgifter inom produktionsledning
• Goda kunskaper inom aktuell försvarsmedicinsk metodik och utbildningssystem
• Kunskap om Försvarsmaktens sjukvårdsmateriel
• Kunskap om Försvarsmaktens IT-system 

Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen. Tjänsteresor inom landet och inom region MR N förekommer.  Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stabsläkare Gunnar Engström 072-232 06 39, Chef J4 Mikael Hjulbäck 070-309 00 65 alternativt HR-generalist  Jessica Jansson 073-8025306

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Seko FM Margareta Ryding
Försvarsförbundet Jessica Wuopio
OFR/O Sven-Olov Grenholm

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2021-12-15

Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
——————————————————–
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor
Heltid
Varaktighet: Tills vidare
Anställningsvillkor
Arbetsplatsen ligger i kommunen Boden i
Norrbottens län.
Arbetsgivaren
Försvarsmakten

Sök detta jobb

Ansök senast 15 december

Tack för ditt meddelande

Vi kommer att ta kontakt med dig inom två arbetsdagar.