Är du född 2004 eller 2005 kan du söka tre veckors feriejobb med samordning via Bodens kommun. Det ger dig chansen att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden. För att söka feriejobb via Bodens kommun måste du vara skriven i Bodens kommun. Bodens kommun kan inte garantera att du blir erbjuden ett feriejobb men vi gör vårt absolut bästa för att alla som söker skall bli erbjuden arbete. Så fort placeringarna är klara sänder vi ut information om var och när du blir erbjuden plats. Det är viktigt att du svarar på erbjudandet du får via mejl så fort du kan då annan person blir erbjuden platsen om du inte kan/vill anta platsen.

Ansökan öppnar 18 mars och stänger 18 april. Du ansöker via Feriebas.

Tidsperiod

Bodens kommun kan erbjuda dig 3 veckor feriejobb under dessa perioder:

  • Period 1: 14  juni- 2 juli
  • Period 2: 5 juli- 23 juli
  • Period 3: 26 juli- 13 augusti

Den första perioden innehåller midsommarveckan och blir därför kortare än de övriga perioderna. Feriearbetare får ej arbeta på midsommarafton. Det innebär även att du får mindre lön om du arbetat period 1 eftersom du arbetat kortare tid. Det är inte säkert att du kan få ett feriejobb enligt dina önskemål om arbete eller period. Är du förhindrad att arbeta den period du blir erbjuden kan det vara svårt att byta då arbetsplatserna är begränsade men vi kan naturligtvis göra ett försök. Kontakta handläggare för feriejobb.

Arbetstid

Du arbetar 6-8 timmar per dag och har rätt till minst 30 minuters obetald lunch. Du får maximalt arbeta 120 timmar.

Arbetar du på en förening är arbetsdagen aldrig längre än 6 timmar/dag, 90 timmar totalt. Ungdomar får inte arbeta mellan klockan 23.00 och 06.00.

På din arbetsplats har du en handledare som skall finnas tillhands som stöd i ditt arbete under hela arbetsdagen och hela perioden. Handledaren skall också se till att du får nödvändig information om arbetet/arbetsplatsen så att du på bästa vis kan utföra ditt arbete.

Lön för för feriearbete på Bodens kommun eller i förening

Lönen för 2021 är 56 kr/timme. I beloppet ingår semesterersättning. Bodens kommun har Nordea som bank. För att du ska få din lön utbetalt direkt på ditt konto så måste du anmäla ditt kontonummer till Nordea.

Längst ned på Nordeas sida står det ”Registrera ditt konto”. Tryck på länken och välj om du vill registrera ditt konto med hjälp av mobilt bank id. Har du inte mobilt bank id klickar du i ”Bank id saknas” och registrerar ditt konto i formuläret. Bodens kommuns arbetsgivarnummer är 200048.

Här anmäler du ditt konto till Nordea.

Om du vet att du kommer att tjäna mer än 20 135 kr under hela året ska du kontakta kommunens personalkontor och meddela att de ska dra skatt på din ferielön. I annat fall förutsätts du tjäna under 20 135 kr vilket innebär att kommunen inte gör skatteavdrag på din lön.

Har du inte fullständigt personnummer kontaktar du JobbCenter för att få din lön utbetald.

Utbetalning av lön sker månaden efter du arbetat:

  • Period 1, 27 juli
  • Period 2, 27 augusti
  • Period 3, 27 september

Frågor om lön, kontakta Ann-Christin Pretty på 0921-62904 (telefontid måndag till torsdag kl.08.00-12.00).

Lön för för feriearbete hos privat företag

Lön enligt gällande kollektivavtal, observera att det kan vara olika lön beroende på vilken bransch du arbetar inom. Kontakta din arbetsgivare för mer information om vilka rutiner som gäller för löneutbetalning hos dem.

Om du vet att du kommer att tjäna mer än 20 135 kr under hela året kan du via Skatteverket hämta intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag. Arbetsgivaren är alltid skyldig att dra skatt om inte annat har angetts.

Tack för ditt meddelande

Vi kommer att ta kontakt med dig inom två arbetsdagar.